Makarska Gourment Expo, prva je gastro izložba makarskih i rivijerskih restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Cilj manifestacije je promocija i podizanje kvalitete ugostiteljske ponude grada Makarske i Rivijere kao jedne od ključnih jadranskih turističkih destinacija.
Makarska Gourment Expo organizirala je udruga ŠKMER (šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija).
Stučni žiri bio je sastavljen od četiri vrhunska Chefa koji su ocjenjivali: izgled, okus i orginalnost jela.
Svaki izložbeni uradak sadržavao je minimalno deset porcija.
Restaurant & wine bar Del posto, Grand hotela Slavia, osvojio je tri zlatne medalje na manifestaciji Makarska Gourment Expo.
Za najbolje predjelo – jadranski brancin s butternut tikvom i granitom od gin tonica
Za najbolje glavno jelo – sporo kuhana janjeća koljenica s prilogom (pura s mišancom od samoniklog biokovskog jestivog bilja
Za nabolji desert – jaje od bijele čokolade, punjeno mousseom od jogurta i kremom od manga
Nagrade su uručene chefu Marinu Ivancu u ime tima restauranta Del posto Grand hotela Slavia kojeg su činil voditelj F&B Dražan Dragičević, te kuhari Ivan Topić, Josip Primorac, Josipa Pojatina i Miranda Dujmović.
Ovim priznanjima restaurant & wine bar Del Posto Grand hotela Slavia postao je ambasador makarske i rivijerske gastro ponude.
Comments
Post a Comment