Festival i
međunarodno natjecanje konobara, barista, barmena i restorana „Grand Gourmet“
održano je od 22. do 24. listopada u Dalmacija Sunny hotelu u Makarskoj.
Na natjecanju
restorana ( tim kuhar i konobar) nastupila su dva tima restauranta & wine bar-a Del Posto, Grand hotela Slavia. Chef
Marin Ivanac i konobar Mili Šerer su osvojili je prvo mjesto, a drugi tim kuhar
Ivan Topić i konobar Marko Knezović osvojili su treće mjesto.
Organizatori su Šefovi
kuhinja mediteranskih i europskih regija dok su suorganizatori grad Makarska,
Splitsko – dalmatinska županija, turistička zajednica splitsko dalmatinske
županije, turistička zajednica Makarske i Valamarov hotel- Dalmacija Sunny
hotel.
Na festivalu su
sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i profesori iz Hrvatske,
Slovenije, Crne Gore , Makedonije, Austrije i Francuske.
Pod okriljem
festivala održana je i međunarodna konferencija „Suvremene tehnologije – ključ
uspješnosti u ugostiteljstvu“ uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka za
primjenu novih tehnologija u ugostiteljskom sektoru.
U konkurenciji su
bili TUI Blue Jadran iz Tučepi, hoteli Meteor i Dalmacija.
Chef Marin Ivanac
sa svojim timom osvojio je i prvu nagradu na ŠKMER-ovoj gastro izložbi
„Makarska Gourmet Expo“.
Comments
Post a Comment