Grand Gourmet 2019.


Festival i međunarodno natjecanje konobara, barista, barmena i restorana „Grand Gourmet“ održano je od 22. do 24. listopada u Dalmacija Sunny hotelu u Makarskoj.
Na natjecanju restorana ( tim kuhar i konobar) nastupila su dva tima restauranta & wine bar-a Del Posto, Grand hotela Slavia.  Chef Marin Ivanac i konobar Mili Šerer su osvojili je prvo mjesto, a drugi tim kuhar Ivan Topić i konobar Marko Knezović osvojili su treće mjesto.
Organizatori su Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija dok su suorganizatori grad Makarska, Splitsko – dalmatinska županija, turistička zajednica splitsko dalmatinske županije, turistička zajednica Makarske i Valamarov hotel- Dalmacija Sunny hotel.
Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i profesori iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore , Makedonije, Austrije i Francuske.
Pod okriljem festivala održana je i međunarodna konferencija „Suvremene tehnologije – ključ uspješnosti u ugostiteljstvu“ uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka za primjenu novih tehnologija u ugostiteljskom sektoru.
U konkurenciji su bili TUI Blue Jadran iz Tučepi, hoteli Meteor i Dalmacija.
Chef Marin Ivanac sa svojim timom osvojio je i prvu nagradu na ŠKMER-ovoj gastro izložbi „Makarska Gourmet Expo“.

Comments